Min historie! Seksuelleutfordinger og funksjonsnedsettelse

Tenk deg å ha ett velfungerende sexliv med din partner og kunne utforske egen kropp. Så bli dette delvis og helt borte. Det å kunne være en «mann» å kunne onanere hvis jeg ville var plutselig borte.  Dette er min historie.

Jeg er en mann midt i livet og er født med ryggmargsbrokk, som nå sitter i rullestol. I nyere tid har jeg vært så heldig å “gjenoppdage” at det er mulig å ha sex. Dette høres kanskje spesielt ut, men min historie er slik at jeg har over tid har mistet evnen til å gå. Førlighet fra livet og ned har gradvis blitt redusert og med dette har også evnen til å ha et intimt samliv med min livspartner eller muligheten for å onanere falt bort. I hvert fall trodde jeg det. Tanken på at det var vanskelig å oppnå klimaks og at jeg ikke fant ut av hva som skulle til for å oppnå dette, førte til at meg og min livspartner sluttet med å ha et intimt samliv på grunn av mitt handikapp.

Over en periode fra 2013 har dette vært en utfordring. Jeg har hatt vansker med å oppnå klimaks og min livspartner har kjent på manglende evne til å tilfredsstille meg. Vi hadde gjort oss opp en enighet om at sex ikke var for oss lengre. Vi har begge kjent på en redsel for å mislykkes seksuelt og har derfor valgt å la være og nærme oss hverandre på den måten. Ikke har jeg vært i stand til å tilfredsstille meg selv heller slik at onani heller ikke var et alternativ. Jeg orket rett og slett ikke tanken på frustrasjonen det medførte å ikke få det til.

Min gradvis nedadgående evne til å gå og stå oppreist har ført til utallige besøk innenfor helsetjenesten. Køen for å hjelpe med alle slags utfordringer har vært lang og heldige er vi som har et system som tar godt vare på oss. Jeg skulle bare ønske at alle aspektene rundt denne type utfordringer kunne bringes på bane. Hjelp for å erstatte gangfunksjon og andre funksjoner mangler det ikke på. Det jeg har savnet er derimot hjelp med det som befinner seg mellom bena. Ingen av de jeg har møtt på min vei har hatt noe fokus på dette og jeg har slått meg til ro med at denne delen av livet ikke har vært for meg.

Litt ved en tilfeldighet fant jeg ut av at handikappede kan søke om seksualtekniske hjelpemidler. For en mann midt i livet omtrent uten noe forhold til denne type hjelpemidler og som et produkt av en tid der man ikke har hatt for vane å snakke åpent om sex var dette en terskel å gå over. Det krever sin mann (eller kvinne) å skulle oppsøke lege for å legge frem sin sak om å søke på sexleketøy.

Hva skal man si? Hvordan går man frem? Hvordan vil dette bli møtt? Hvordan vil jeg bli oppfattet? Som du sikkert skjønner så opplevde jeg ikke dette som spesielt enkelt. Når det er sagt så må jeg si at det var utrolig befriende når jeg nærmest litt stotrende fikk lagt frem mitt formål for legetimen for å bli møtt med et “selvsagt, det skal jeg hjelpe deg med” “Dette har du slitt med lenge, også vet vi at det finnes hjelpemidler som kan fungere”.

Normalitet er vel ordet som best beskriver situasjonen. Vi ble enige om at en penisvibrator kan være veien å gå. Personer med nedsatt førlighet har ofte hatt suksess med stimuli gjennom vibrasjon fikk jeg vite.

Det som har skjedd det siste året som en følge av dette er at en helt ny verden (eller gammel om du vil) har åpnet seg. Der jeg tidligere har kjent på frustrasjon og mislykkethet skulle jeg nå få oppleve nytelse igjen. Jeg har fått testet ut produkter gjennom Cheeky Joy for å finne ut hvilke produkter som kan passe best for meg men også sammen med min kone. På Cheeky Joy sin butikk side er det mange gode produkter å velge mellom.

Først testet jeg ut vibratoren alene de første gangene, litt av frykt for at det ikke skulle ha noen effekt. Når effekten var et faktum tok det ikke lang tid før min kone ble involvert i akten. Vi skulle for første gang på svært lenge forsøke oss på dette som vi har mislykkes med så mange ganger før. Litt ukjent var det for oss begge dette her, men etter litt prøving så skulle vi få det til. Felles nytelse og intimitet var igjen kommet på kalenderen. Med bakgrunn i denne suksessen kom vi frem til at bruken av sexleketøy i aller høyeste grad har en verdi for oss og meg.

Hvorfor deler jeg dette? Det er viktig for meg å formidle dette fordi jeg tror det kan være mange som sliter med lignende problemstillinger og som ikke helt vet hva de skal gjøre. Jeg tror at det er mange som får hjelp gjennom rehabilitering og via personer som er trent i dette fagfeltet. Jeg tror samtidig at det er mange som ikke får denne hjelpen også basert på min egen tid i “systemet”. Bruken av sexleketøy har blitt en del av dagliglivet for meg og for oss. Repertoaret av forskjellige leketøy har blitt utvidet for det er sant som det er sagt, du vet ikke verdien av det du har før du mister det. Hvis du selv kjenner at dette treffer deg litt så vil mitt råd være at du enten tar en part med din fastlege om temaet eller hiver deg ut i produkter og sexleketøy og tester ut selv. Du kan bli gledelig overrasket og at det har noe å si for livskvalitet, ja det er jeg ikke i tvil om. Jeg har anbefalt noen produkter under som jeg har fått testet ut gjennom Cheeky Joy. De har flere produkter som også kan være verdt å ta en titt på for å teste ut.

 

Produkter jeg har testet som jeg kan anbefale:

Sinful Man Wand er en penisvibrator. Vibratoren har en sterk motor som går ut i to vinger som omslutter penis. Vibratoren er utstyrt med 9 forskjellige vibrasjonsmønster som kan justeres med 9 forskjellige intensiteter. Vibratoren har tre knapper, en knapp for av/på, en knapp for valg av program og en knapp for styrke/intensitet på vibrasjonene. Vibratoren fungerer godt for solo lek eller sammen med partner. Vibratoren vil kunne fungere godt for den som har vansker med å oppnå orgasme og utløsning og kan benyttes i dusjen da den tåler vann. Vibratoren kommer med en USB ladekabel som har en kontakt som ser ut som hodetelefon plugg. Vibratoren har god batteritid etter full opplading. Les mer og kjøp den her. 

Blowjob penisvibrator er en penisvibrator som simulerer suging. Vibratoren plasseres på penis og denne vil suge som en vakumpumpe (ikke like sterkt), klemme og vibrere for å stimulere til orgasme. Vibratoren har to kraftige motorer plasser fremme i hylsen og innebygde puter som klemmer på skaftet samtidig som den skaper et vakuum ved at luften suges ut av hylsen. Dette vil kunne hjelpe for å oppnå og opprettholde ereksjon. Vibratoren har innebygd 9 forskjellige programmer som kan justeres med forskjellige intensiteter. Knappene er enkle å betjene og vibratoren trenger kun å holdes litt på plass så gjør denne jobben uten at du selv behøver å gjøre noe. Leveres med magnetisk ladekabel med USB kontakt. Les mer og kjøp den her. 

Test av Nexus revo stealth analvibrator:

For mange menn med nedsatt førlighet etter ryggmargsskade/problematikk kan det være lettere å oppnå seksuell tilfredsstillelse dersom man involverer stimulering av prostata. Jeg er en av de som lettere oppnår klimaks dersom jeg involverer bruk av anale leketøy. Jeg har funnet at Nexus revo stealth som kommer med fjernkontroll har mange fordeler. Vibratoren er omtalt som mannens rabbitvibrator. Jeg har funnet denne som en favoritt fordi den er enkel å plassere, den sitter godt og kan styres med fjernkontroll. Vibratoren stimulerer med vibrasjon, men mest av alt ved hjelp av rotasjon på tuppen av vibratoren. Dette gjør at selv med nedsatt førlighet generelt fra livet og ned oppleves det vesentlig lettere å oppnå klimaks.

Sammenlignet med andre vibratorer oppleves denne å sitte bedre underveis (den sklir ikke ut) og for personer med redusert bevegelighet (slik som jeg) kan dette oppleves som en fordel. Vibratoren har seks vibrasjonsmønstre å velge mellom og skaftet kan rotere i to hastigheter og i begge retninger. Det at vibratoren styres med fjernkontroll og ikke ved hjelp av knapper på selve enheten har vært avgjørende for mitt valg og forenkler bruken betraktelig. En annen problemstilling denne tar høyde for er batteritid. Det er frustrerende med leketøy som har for kort batteritid og særlig dersom man er i min kategori og behøver litt tid for å oppnå klimaks. Vibratoren og den medfølgende fjernkontrollen lades med samme usb kabel som har en magnetisk kontakt. Fjernkontrollen har jeg ladet kun en gang foreløpig og selv etter flere gangers bruk av vibratoren uten lading har den ennå ikke gått tom for strøm. Videre beskrivelse og kjøp finner du her.

Cheeky Joy har håndplukket de beste produktene på markedet og ta deg gjerne en nærmere titt på de ulike produktene og test ut selv. Mange av puten er også å anbefale og de finner du her. 

Ønsker du å anbefale noen produkter eller fortelle din historie anonymt så hører vi gjerne fra deg i kontaktskjemaet vårt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *