Kan en vibrator være like nyttig som en medisinsk dilator?

Om du sliter med dyspareuni (smerter ved samleie) vil engentrening være ditt beste verktøyet for å oppnå god seksuell nytelse. Dette er uansett om du sliter med dyspareuni pga. arrdannelse, overgangsalder, vaginisme, eller annet. Verktøyet er ment til å hjelpe deg med å finne tilbake til nytelse og seksualitet, men det er også ment til å trene deg til å gjennomføre eksempelvis gynekologiske undersøkelser eller bruk av tampong.

De aller fleste har kanskje blitt anbefalt medisinske dilatorer. Det er ett sett med dilatorer i forskjellige størrelser, som kan føres inn i skjeden for å gjøre dine muskler og huden i underlivet, vant til følelsen av penetrering og berøring.

Men medisinske dilatorer er ikke det eneste verktøyet på markedet som kan være nyttig for deg, det finnes også vibratorer. Ifølge Dr. Minkin er vibratoren et fantastisk produkt som er helt uten bivirkninger og kan være løsningen på smertene som flere millioner av kvinner over hele verden sliter med (1).

Noen kvinner foretrekker å benytte seg av medisinske dilatorer, fordi de er lite seksualiserende. Andre kvinner føler at medisinske dilatorer er for kliniske, og foretrekker en vibrator istedenfor. Det seksuelle med en vibrator kan hjelpe deg å bli mer komfortabel med din egen seksualitet og intimitet. Det er selvfølgelig mulig å bruke både dilatorer og vibratorer enten sammen eller å veksle mellom dem.

Om du ikke ønsker deg en vibrator eller dildo kan du bruke dilatorer. Dette sette med medisinske dilatorer som er myke og fleksible og er laget av myk silikon er et veldig godt alternativ. De føles silkemyke mot huden og lette å bruke. Disse myke og pastellfargede dilatorene fra CalExotics er spesielt utviklet til deg som vil utvide vaginalåpningen din langsomt og forsiktig, så du kan få mer glede av sexlivet ditt!

Enten du strever med vaginisme, har hatt en gynekologisk operasjon, fått stråling eller har hatt andre medisinske inngrep eller har en annen helsetilstand, vil dilatorsettet  hjelpe deg gjennom prosessen med å utvide vaginaen din, ett steg av gangen, så du slipper smerter og ukomfortable situasjoner.

Inneholder 5 stk. dilatorer i graduert størrelse, både med tanke på lengde og tykkelse. Den minste er ikke større enn en finger, og den største er som en liten dildo. På den måte kan du trene deg opp i ditt helt eget tempo. 

Fremstilt i mykt og behagelig medisinsk silikon. 

  kjøpt den her 

                                                                                      

CalExotics Inspire Silikon Dilatorsett  1

For deg som sliter med vaginisme

Hvordan kan en vibrator hjelpe deg? For deg som sliter med vaginisme kan en liten vibrator være praktisk. Massasjen fra vibrasjonen kan hjelpe musklene dine med å slappe av, og kan for mange føre til mer nytelse enn en dilator alene.

Flere kvinner foretrekker en kombinasjon av dilatorer og vibratorer. Vi kan nevne at Chaiamo fra Rocks-Off  er en vibrator til de som liker intens stimulering. Den er laget av fløyelsmykt silikon og har 10 ulike vibrasjonsrytmer – fra myk og pirrende stimulering til kraftig pulsering! Chaiamo er 100% vanntett for bruk i dusjen eller badekaret. Den gir hele 3 timer brukstid når vibratoren er fulladet. Du kan kjøpe den her. 

Ønsker du å stimulerer klitoris med trykkbølger sammen med en dilator er Womanizer Liberty sterkt å anbefale. Womanizer er prøvd ut av mange kvinner mellom 20 og 60 år der 73 % av de fikk multiorgasme. Denne utgaven av womanizer er mindre, enklere men like stillegående som sine større søsken. Dette ser ut til å være kvinnens første valg! Kjøp den her!  

Ønsker du å lese mer om de ulike vibratorene til Womanizer kan du gå direkte til vår artikkel her. Det anbefaler vi hvis du er nygjerrig på Womanizeren. 

For deg som har smerter ved penetrering er riktig glidemiddel avgjørende. Vi har sett på ulike typer og anbefaler Viamax Organic Glide som er helt naturlig og økologisk som virker smertelindrende. Den kan kjøpes her. 

Det pH-regulerte, veganske, vannbaserte glidemiddelet fra Kaerligs gir langvarig glideevne. Den kan kjøpes her.

Disse gir en naturlig følelse, er ikke klissete og kan brukes sammen med alle typer sexleketøy, dilatorer og med kondom.

Redusere symptomer fra Vuvlodyni og overgansalder

For kvinner som søker behandling for vulvodyni eller lettelse av symptomer på overgangsalderen kan en vibrator være tingen for deg. Sammen med en god mengde glidemiddel kan du på en avslappet måte begynne forsiktig å kjenne på nytelse igjen. Å bruke en vibrator kan hjelpe deg med å bli mer avslappet og forsiktig tøye huden og musklene i skjeden, og dermed redusere symptomene du opplever.

Arrdannelse i underlivet

En vibrator kan være til hjelp ved at den øker blodtilstrømning. Økt blodtilstrømning kan føre til at sår og arr gror fortere. Ifølge forfatterne og forskerne av artikkelen ”Mechanisms of pain relif by vibration and movement” (2) kan vibrasjonen mot huden og arrvevet virke smertelindrende og hjelpe musklene i underlivet å slappe av. Med en vibrator kan du massere den skjøre huden og arrdannelsen, og på den måten hjelpe huden å bli mindre stram og mer fleksibel.

Intimitet og nytelse

En vibrator er ikke bare praktisk for behandling av tilstandene beskrevet over, det er også et godt verktøy for nytelse og intimitet. Om du har gått igjennom en periode med smerter eller ubehag, kan det være vanskelig å slappe av og venne seg til tanken om et aktivt sexliv. Men med en vibrator kan du, i ditt eget tempo, jobbe deg mot målet og ta tilbake kontrollen over din egen seksualitet.

Dette kan du gjøre enten alene eller sammen med partneren din. Men husk alltid å bruke rikelig med glidemiddel, for å legge til rette for at dette skal bli en god opplevelse for deg.

  1. https://www.huffpost.com/entry/vibrators-menopause-symptom-treatment_n_3312974
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC489040/