Hva er et sex hjelpemiddel?

Din seksualfunksjon og din opplevelse av seksuell nytelse kan være svært begrenset grunnet ulike faktorer som bl.a. alder, sykdom, medikamentell behandling, stress og ulike funksjonsnedesettelser grunnet skade eller sykdom.

Noen eksempeler kan være:

  • Kreft i forbindelse med kjønnsorganer hos menn og kvinner.
  • Ereksjonsproblemer hos menn.
  • Smerter under samleie hos kvinner.
  • Nevrologiske sykdommer m.m

Et sexhjelpemiddel kan være alt fra penispumpe, vibrator, stimulator, vaginakuler, tilpasset seng, bæresele eller pute. Vaginal dilator er også et nyttig hjelpemiddel ved bl.a. vaginal fibrose etter strålebehandling ved smerter i skjeden og/eller smerter ved samleie. Et sexhjelpemidler kan benyttes av den enkelte eller sammen som par.

Sexhjelpemidler ved forskjellige fysiske og psykiske funksjonshemninger er et informasjonsmessig forsømt område (1). Det dreier seg om et bredt spekter av lidelser: sykdommer og skader i sentralnervesystemet, ledd- og muskellidelser, hjerte- og lungesykdommer, medfødte lidelser, særlig i kjønnsorganene, og tilstander etter operasjoner, for eksempel amputasjon og stomi (utlagt tarm). Sexhjelpemidler for funksjonshemmede bør betraktes på linje med andre hjelpemidler, for eksempel rullestol eller krykker. Funksjonshemmede har på lik linje som funksjonsfrisk rett på god seksuell helse og oppleve seksuell nytelse.

Ved hjelp av ulike hjelpemidler, leketøy og produkter kan veien til god seksuell helse og nytelse være kort. Visste du at et sexleketøy kan være vel så effektivt som et medisinsk hjelpemiddel? Cheeky Joy fremmer ulike sexhjelpemidler som er på markedet med et fokus på ulike seksuelle utfordringer slik at du kan finne et produkt som passer deg og dine ønsker. Vårt fokusområde er å gi personer med nedsatt seksualfunksjon samme mulighet til å oppnå seksuell nytelse som funksjonsfriske ved å anbefale og fremme sexhjelpemidler, sexleketøy og produkter sammen med god kunnskap og informasjon. Vi ønsker å gi deg som ikke trodde seksuell nytelse var et alternativ en mulighet til å utforske dette på nytt. Da gjennom kunnskap fra andre som har benyttet produkter og hjelpemidler med samme utfordring, men også gjennom fagnyttig stoff fra eksperter på feltet og tilbakemeldinger fra våre lesere som har prøvd produkter og hjelpemidler.  

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har et produkt du ønsker at vi skal se nærmere på eller ønsker å anbefale til andre. Ved hjelp av din anbefaling av et produkt, leketøy eller hjelpemiddel kan andre med samme seksuell utfordring finne sitt drømmeprodukt. Vi behandler alle henvendelser anonymt.

Sammen kan vi gi kunnskap om hvilke produkter og hjelpemidler som passer den enkelte og veien til seksuell nytelse har aldri vært nærmere.

Kilder:

  1. Grünfeld, Berthold: seksuelle hjelpemidler i Store medisinske leksikon på snl.no. Hentet 8. april 2021 fra https://sml.snl.no/seksuelle_hjelpemidler

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *